Suomi100 -opintomatka: Pietari 1917 - Kannas 1944

Osana Olarin lukion itsenäisyyden satavuotisjuhlia perinteinen kaupunkihistorian kurssi HI07 suuntasi 25 opiskelijan ja kahden opettajan voimin yli itärajan. Monella opintomatkalaisella oli omia sukujuuria Karjalankannaksella, mutta melkein kaikki olivat ensimmäistä kertaa Venäjällä.

Matkan (29.10 - 31.10) päätarkoituksena oli tutustua sadan vuoden takaisten tapahtumien lisäksi myös Suomen kohtalonvuosiin toisessa maailmansodassa. Pietarissa olimme Venäjän vallankumouksen pyörteissä 1917, jonka aikana Suomi itsenäistyi. Perehdyimme myös Leningradin piiritykseen, jonka purkautumiseen liittyi Neuvostoliiton suurhyökkäys jatkosodan lopulla kesällä 1944. Vierailimme taistelupaikoilla Kuuterselässä, Viipurissa ja Tali-Ihantalassa.

Sade ja kolea ilma eivät haitanneet. Niin historialliset tapahtumat kuin elämänmeno nyky-Venäjällä tempaisivat opiskelijat mukaansa.


Allaolevasta blogista pääset tutustumaan opiskelijoiden esityksiin ja heidän kokemuksiinsa matkasta. https://olaristaitaan.blogspot.fi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pietarin verisunnuntain maisemissa

Kannaksen halkijuoksun tunnelmissa

Abiturienttien syväluotaus koettuun ja nähtyyn